Omgeving

Camping Norcenni Girasole bevindt zich in de weelderige heuvels van Toscane. Dit gebied wordt doorgaans bestempeld als een van de mooiste gebieden van Italië. Het glooiende landschap is dan ook zeer geliefd bij Nederlandse toeristen. Wanneer u door Toscane rijdt zult u vele wijngaarden en velden met olijfbomen tegen komen. Af en toe komt u ook een Middeleeuwse stadje tegen waar u kunt stoppen voor een cappuccino of gelato. Volterra en Lucca zijn zeker de moeite waard om te verkennen. In de buurt van de camping ligt San Gimignano, deze stad wordt door haar vele torens wel eens het middeleeuwse Manhattan genoemd. Op ongeveer vijf kilometer afstand van de camping ligt Figline Valdarno. Dit stadje beschikt over een leuk centrum dat dateert uit de 12e -eeuw. In dit stadje vindt u diverse leuke winkeltjes en restaurantjes en eeuwen oude straatjes waar u doorheen kunt slenteren.

Cultuur en ontspanning in Florence

Tijdens uw vakantie op Camping Norcenni Girasole mag u deze wereld stad zeker niet overslaan! Rij met de auto naar het station in Figline Valdarno en pak daar de trein naar Florence. Binnen een half uur staat u midden in het centrum van deze indrukwekkende stad. Florence, in het Italiaans Firenze, was in de 14e eeuw de broed plaats van de Europese renaissance. Bekende Italiaanse meesters zoals Leonardo da Vinci, Dante en Machiavelli creëerde hier hun meesterwerken. De rijke bankiersfamilie Medici heeft een grote rol gehad in de opleving van de stad. De Medici’s steunde niet alleen Florentijnse kunstenaars, ook waren verantwoordelijk voor de bouw van prachtige gebouwen zoals Palazzo Pitti, de stichting van het Uffizi Museum en de creatie de prachtige Boboli tuinen.
Wanneer u wilt bijkomen van een volle dag cultuur snuiven kunt u er voor kiezen om tot rust te komen met een cappuccino op Piazzia della Republica. Hier vindt u opulente en moderne koffiehuizen. Of wandel verder naar Piazza del Duomo en geniet van een indrukwekkend uitzicht op de Cattedrale di Santa Maria del Fiore onder het genot van een hapje en een drankje. Er kan ook goed geshopt worden in Florence. Vooral in de Via de’ Cerretani en Via degli Speziali kunt u goed winkelen.